NILS OSCAR NY PARTNER TILL KORVFESTIVALEN I STOCKHOLM

DET ÄR MED STOR GLÄDJE VI…

Presenterar Nils Oscar som ölpartner till Korvfestivalen i Stockholm. Nils Oscar grundades 1996 och är en av pionjärerna bland de svenska hantverksbryggerierna och är idag ett av de ”stora små bryggerierna” med en årlig produktion på dryga 1 200 000 liter öl där smak, kvalitet, hantverk och miljö står i fokus. På vackra Münchenbryggeriet mitt i centrala Stockholm arrangeras Korvfestivalen igen den 4 – 6 juni 2022. Festivalen är den självklara mötesplatsen för alla korvälskare, där besökarna kan provsmaka ett unikt utbud av korv och passande tillbehör. Den självklara drycken till korv är för många ett smakrikt hantverksöl och därför är det med stor glädje vi presenterar Nils Oscar som partner till Korvfestivalen i Stockholm.

– Öl och korv – finns det någon bättre kombination? När möjligheten till detta samarbete dök upp var det inget att tveka inför. Våra ledord på Nils Oscar är kvalitet och hantverk och det är ju precis vad många av Sveriges korvproducenter också står för, så det är en ”perfect match”. Att dessutom få möjligheten att bjuda in några av våra bryggarkompisar att delta och visa upp sina produkter känns extra roligt. Ölbranschen är liten och vi mindre bryggerier behöver hjälpas åt att nå ut med våra svenska, hantverksmässigt framställda och kvalitativa öl, säger Henrik Kihlberg, VD på Nils Oscar.

Samarbetet kommer för besökarna av festivalen visa sig på flera sätt:

• Nils Oscar kommer ha en egen bar med ett brett utbud av sina olika ölsorter. • Nils Oscar har tagit fram en korv specifikt för Korvfestivalen vilken dels kommer att kunna provas på de öl- och korvprovningar som bryggeriet håller i på plats. • I en egen avdelning, som blir lite som en festival i festivalen, bjuder Nils Oscar in och presenterar 6 – 8 av sina kompisbryggerier som tillsammans utgör en ny och spännande upplevelse för besökarna jämfört med tidigare upplagor av Korvfestivalen.

När detta samarbete kom på tal såg vi massor av möjligheter att stärka Korvfestivalens utbud vad det gäller öl och korv som smakkombination. Nils Oscar är ju ett klassiskt svenskt hantverksbryggeri, som redan innan samarbetet var lite av en personlig favorit. En kokt korv tillsammans med en Nils Oscar God Lager har jag njutit av orimligt många gånger och att nu få möjligheten att erbjuda denna kombination ihop med deras många andra ölsorter till Korvfestivalens besökare känns väldigt roligt, säger Fredrik Rumenius, Marknadschef, Korvfestivalen.

FÖR MER INFORMATION OCH KONTAKT

Läs mer om Nils Oscar på deras hemsida.

Henrik Kihlberg VD, Nils Oscar AB 0725 43 01 70 Henrik.kihlberg@nilsoscar.se

Erik Ellström Projektledare, Korvfestivalen 0733 34 98 62 erik@korvfestivalen.se