KORVNEWS OKTOBER 2022

KORVNEWS OKTOBER-22

Här kommer det rykande färska oktobernumret av Korvnews där vi påminner om att det är hög tid att köpa biljett till Korvfestivalen i Göteborg. Passande nog medverkar Månadens Korvälskare som utställare där. Dessutom som släpper vi nu datum till Korvfestivalen i Stockholm 2023 och så riktar vi ett tack till ursprungsmärkningen Från Sverige samt tipsar om en ölfestival kommande helg.

TREVLIG LÄSNING!
10 DAGAR KVAR

Nu börjar det dra ihop sig till andra upplagan av Korvfestivalen i Göteborg. Om exakt 10 dagar kl. 15:00 slår vi upp dörrarna till Eriksbergshallen och bjuder in till en korvfest ni inte vill missa. På plats träffar ni ett stort antal utställare som tillsammans presenterar ett unikt utbud av korv och passande tillbehör. I början av nästa vecka kommer ett extrautskick av Korvnews, ett festivalspecial, med 100 % fokus på Korvfestivalen i Göteborg.

Har ni inte redan säkrat er biljett är det alltså hög tid att göra det nu – vi går nämligen mot lapp på luckan.

KÖP BILJETT

MÅNADENS KORVÄLSKARE

Namn: Michael Sigurdson
Ålder: 54 år
Familj: Fru och tre härliga barn
Födelseort: Göteborg
Bor: Gottskär, Onsala, Västkusten
Titel/yrke: Kryddmakare och Pitmaster (Grillmästare) på ZIGGE BBQ              
Förebild: Crister Svantesson och  Aaron Franklin
Favoritkorvtillbehör: Min BBQSÅS
Aktuell med: Deltar som utställare på Korvfestivalen i Göteborg och sprider glädje och kunskap om världens alla kryddor

Hemsida: www.ziggesbbq.com
Instagram: ziggesbbq

Vilket är ditt första korvminne?  
Det måste vara med friluftsfrämjandet vid 7 års ålder ca. Vi grillade korv över öppen eld i skogen.

Du har ju ett företag som säljer kryddor – vilken är den konstigaste kryddan du har sprungit på i karriären?
Det var nog när jag skapade ”Crazy Beef”, en av mina kryddor. Jag fick känsla och blandade i koriander och dill i blandningen. Det blev en superhit.

Vilken är den godaste korvkryddan?
Det är min ”db was here”. Provade den med Rybergs Chark och den var supergod. Får se om den kommer släppas i framtiden.

Du säljer även BBQ-såser. Är det någon vits att smöra in korv i bbq-sås?
Absolut! Det är som en brun ketchup fast godare.

Nu i början av november medverkar du för första gången som utställare på Korvfestivalen i Göteborg. Vad kommer besökarna kunna hitta i din monter då?
Grymt goda kryddblandningar både med och utan socker. Alla är fria från gluten, laktos, smakförstärkare, färgämnen och klumpförebyggande medel, sådant som inte borde finnas i kryddor enligt mig. Min grymma BBQSÅS som är brutalt god på all korv och kanske några goda salter.

Vår sista fråga lyder; du får bara äta en enda Korv resten av ditt liv, vilken  väljer du och varför?
Då måste det bli en het ostkorv med hög kötthalt för att jag älskar ost, hetta och korv.

TITTA EFTER MÄRKET

En väldigt viktig samarbetspartner till Korvfestivalen är märkningen Från Sverige. Utöver att de bidrar ekonomiskt till festivalerna så sprider de kunskap om korv och livsmedel i stort. Märkningen syftar till att göra det enklare för oss konsumenter att välja svenskproducerade råvaror, livsmedel och växter. I märkningen ingår Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige. Så nästa gång du är i affären och handlar – titta efter märket! Att välja svenska produkter bidrar bland annat till ett öppet landskap och en levande landsbygd.

LÄS MER

SAVE THE DATE

Parallellt med arbetet inför Korvfestivalen i Göteborg har vi nu även startat upp arbetet med Korvfestivalen i Stockholm som blir den åttonde i ordningen. Både utställare och besökare hör så gott som dagligen av sig och undrar när den korvfestivalen kommer att gå av stapeln. Det är därför med glädje vi kan meddela er läsare av Korvnews att datumen nu är spikade till 10 – 12 mars 2023. Biljetter till festivalen släpps i november – så stay tuned så att säga.

GREAT SWEDISH BEER FESTIVAL

Avslutningsvis vill vill tipsa alla er törstiga läsare som håller till i södra delen av vårt avlånga land att det nu till helgen arrangeras Sveriges största ölfestival med enbart fokus på svenska hantverksbryggerier – Great Swedish Beer Festival på Slakthuset i Malmö. VI har även fått veta att det utöver hundratals öl på menyn även kommer att serveras svartpepparkorv i briochebröd och dirty fries med chorizo i restaurangen. Med andra ord helt klart värt ett besök bara för det!

LÄS MER

KORV ÄR LIVET!