KORVNEWS MAJ 2024

WE´RE BACK BABY, WE´RE BACK!

Efter ett års uppehåll kan vi nu äntligen presentera den tredje upplagan av Korvfestivalen i Göteborg. I nya härliga och tillmötesgående lokaler i form av Gothenburg Film Studios, planerar vi nu för fullt för att återigen sprida korvkärlek på västkusten den 27 - 28 september.

I detta utskick av vårt Korvnews finner du därför så klart information om stundande festival men även tips på korvöl, friterade isterband och den självklara bbq-såsen.

Nu när vårsolen äntligen lyser, ja då längtar i varje fall vi redan till hösten! Ett unikt utbud av korv, passande tillbehör och massor av dryck utlovas. Vår starkaste rekommendation är så klart att säkra din biljett redan nu.  

VARMT VÄLKOMNA!

KÖP BILJETT

PS! Vi har nytt system för vårt nyhetsbrev, så har du tröttnat på korv och oss och redan avregistrerat dig, ber vi vänligen ha överseende med detta och i så fall avregistrera dig på nytt längst ner i detta nyhetsbrev.

NY LOKAL - NYA MÖJLIGHETER

Efter senaste genomförandet av Korvfestivalen i Göteborg kände både vi, våra utställare och många av er besökare att det var dags för oss att hitta en ny lokal. Att stå och trängas bakom avspärrningsband och inte få njuta av korv och öl i en kombination är liksom inte vår grej och speglar mer hur det var år 1995.

Med ljus och lykta startade därför arbetet med att hitta en ny lokal och efter ett tips från flera av er besökare så känns det redan på förhand som vi hittat hem! Det var kärlek vid första ögonkast och det är med stolthet vi kan presentera att Korvfestivalen anno 2024 genomförs på Gothenburg Film Studios på Lindholmen. Studion har utvecklats till ett mångsidigt utrymme som rymmer ett spektrum av aktiviteter – från filmproduktioner och teater- och dansföreställningar till konstutställningar - och nu alltså även ett tillfälle för korvälskare att möte andra korvälskare!

FESTIVALEN I KORTHET

NÄR?
27 - 28 september 2024

Fredag kl. 15.00 - 20.00 & Lördag kl. 10.00 - 18.00


VAR?

Gothenburg Film Studios
Polstjärnegatan 10, 417 52, Lindholmen, Göteborg

HUR?
Ett unikt utbud av korv, passande tillbehör och dryck!

BILJETTER

Förköp från 195 kr. I dörren i mån av plats: 250 kr.
Tidigare upplagor av Korvfestivalen i Göteborg har nosat på slutsålt, så vi rekommenderar förköp som även borgar för smidigare entré på plats.

SLOTTIDER PÅ LÖRDAGEN

På lördagen är biljetterna indelade i slotttider. Det innebär att ni måste komma under den tid som är angiven på biljetten, men får självklart vara kvar ända fram till stängning om ni önskar.

BARN <12 år
Gratis i målsmans sällskap på fredagen mellan kl. 15 - 15:30 samt på Lördagen kl. 10 - 10:30

HUNDAR & ANDRA DJUR
Bara hot dogs tyvärr

FRÅGOR?
Allt är inte alltid lika klart som korvspad!
Kontakta oss gärna om du har några frågor eller bara vill snacka korv!

08-26 38 08 / info@korvfestivalen.se

KÖP BILJETT

STENSÅKRA.

Stensåkra var det första företaget som anmälde sig till Korvfestivalen i Göteborg till hösten och har varit med på alla festivaler sedan Korvfestivalen startade för snart 10 år sen. De är vi otroligt glada över då Stensåkra gör fantastiska korvar gjorda med sunt korvförnuft!

Stensåkra är ett småländskt charkuteri med hjärtat i Vetlanda. Där är deras namn synonymt med korv sedan 1945 och där tillverkar de fortfarande alla deras produkter. Sedan 2006 har verksamheten drivts av Anders och Birgitta Starck, som tillsammans gjort Stensåkra till en angelägenhet för stora och små korvälskare i hela landet.

Läs mer om Stensåkra och hitta vart du köper deras korvar.

Har du inte testat är detta ett måste till nästa grillning!

LÄS MER OM STENSÅKRA

KORVÖL

Du har väl inte missat Korvfestivalens egna Korvöl? Ett samarbete mellan Korvfestivalen och festivalens ölpartner Nils Oscar som har tagits fram för att vara ditt optimala dryckesval till din korv. Dessutom är det Sveriges första öl som märkts med ursprungsmärkningen Från Sverige. Detta betyder att ölen enbart är gjord på svenska råvaror, något vi är otroligt stolta över. Du kommer naturligtvis kunna testa Korvöl på Korvfestivalen i Göteborg. Men kan du inte bärga dig till dess? Då kan du beställa din egen platta korvöl redan nu genom Systembolagets beställningssortiment.

BESTÄLL KORVÖL

FRITERADE ISTERBAND

Vi är många som gillar ett härlig syrligt isterband och ett av de bästa på marknaden är isterband från Ello i Lammhult. Nu presenterar de ett recept som troligen kommer ändra vårt sätt att tänka på tilltugg till lördagsdrinken - nämligen friterade isterband!

Ingredienser: Syrliga isterband, ägg, panko, matolja. That´s it!

GÖR SÅHÄR:
1. Dela isterbandet på mitten, gröp ur innehållet och lägg i en skål.
2. Tillsätt ägg och blanda.
3. Rulla isterbandet till små bollar och rulla sedan bollen  i panka.

4. Hetta upp så mycket olja så det precis kommer täcka bollarna i en tjockbottnad kastrull till ca 160 grader.

5. Fritera tills de fått en krispig yta, ta upp och låt sedan rinna av på ett hushållspapper.

6. Servera dina friterade isterband med en god valfri dipp, förslagsvis chilimajonäs eller en Sweet chili sås.

7. Avnjuta tillsammans med valfri öl.

FLER RECEPT FRÅN ELLO

VINN TVÅ ENTRÈBILJETTER

Vi tävlar nu ut biljetter till Korvfestivalen i Göteborg  27 - 28 september.

Fem lyckliga vinnare erhåller två biljetter vardera och för att vara med i utlottningen behöver ni endast göra tre simpla saker:

1. Följ @korvfestivalen_goteborg

2. Dela vårat fjärde senaste inlägg med korvfilmen om Gbg

3. tagga oss och + en kompis du vill ta me dig på Korvfestivalen

Tävlingen avslutas 20 maj och vinnarna kontaktas via DM.  

TILL VÅR INSTAGRAM

ZIGGES BBQ I GÖTEBORG

Gillar du precis som vi att toppa din korv med det där lilla extra?

Ja i så fall ska du defintivt testa Zigges BBQ-sås. En riktigt god grillsås att marinera det som ska läggas på grillen men även som topping direkt på korven!

Självklart är Zigges med oss på Korvfestivalen i Göteborg och där tar han även med sig sin en ny stjärna  på toppinghimlen - Äpple och chipotle salsa som kommer ta dina smaklökar på en härlig rundtur.

LÄS MER OM ZIGGES

KORV ÄR LIVETS DELIKATESS!

WWW.KORVFESTIVALEN.SE

Copyright © 2024 Korvfestivaler AB

KONTAKT
08-26 38 08 • info@korvfestivalen.se

ARRANGÖR
Korvfestivalen arrangeras av aktiebolaget Ankan & Hästen, en gastronomisk festivalbyrå med fokus på mat och dryck. Kanske är du intresserad av flera av våra festivaler? Läs mer på ankanhasten.se

Integritetspolicy