KORVNEWS SEPTEMBER 2022

KORVNEWS SEPTEMBER-22

Hallå korvvänner! Hösten sprakar i alla dess fantastiska färger och åtminstone vi försöker ta varje tillfälle i akt och grilla korv i naturen. I septembernumret av Korvnews tipsar vi därför om lite härliga recept för just detta och så är månadens korvälskare tillbaka, som denna gång troligen är den person som är bäst på innovativa korvtillbehör. Vidare kan ni läsa om vilka som är svenskarna vanligaste korvtillbehör och så skriver vi så klart några rader om höstens korvfestival i Göteborg. För er som inte har möjlighet att ta er dit tipsar vi avslutningsvis om en annan festival väl värd att besöka.

TREVLIG LÄSNING!
WHISKYSENAP + THOMAS SJÖGREN

Hallå, hur kan vi ha missat detta?! Stjärnkocken och tillika Årets Kock-vinnaren Thomas Sjögren har tillsammans med Famous Grouse tagit fram fyra störtsköna recept som passar perfekt att njuta av i skog och mark nu när bland annat jaktsäsongen dragit igång. Exempelvis finns ett recept för pinnbröd och ett recept för korv med bröd, västkuströra och whiskysenap. stundande helgs luncher är givna för vår del i varje fall.

TILL RECEPTEN

MÅNADENS KORVÄLSKARE

Namn: Martin Arnevall
Ålder: 55 år
Familj: Fru och två vuxna barn
Födelseort: Göteborg
Bor: Göteborg
Titel/yrke: Egen företagare
Favoritkorvtillbehör: Curryketchup
Aktuell med: Gran Luchito – discover the authentic taste of Mexico!

Hemsida: www.scandeliciousfood.com
Instagram: scandeliciousfoodofficial

Vilket är ditt första korvminne?
När vi åkte till sommarstället, och nästan varje gång, stannade och köpte korv med pommes.

Hur många korvar äter du i veckan?
För många…

Du medverkar som utställare på stundande korvfestival i Göteborg, vad får besökarna inte missa i er monter?
Gran Luchito äkta mexikanskt, Pappi’s chilisåser och kryddor från Öland, Zigges BBQ rub från Onsala, Chips från Larssons i Viken, BBQ såser och Rub från Traeger och finska Muteman Tonic. Prima produkter som passar alldeles extra bra till korv.

Vår sista fråga lyder; du får bara äta en enda Korv resten av ditt liv, vilken väljer du och varför?
Svårt val, som halvtysk finns det ju lite korv att välja på…. Står mellan rost Bratwurst och Käsekrainer.

VANLIGASTE KORVTILLBEHÖRET

Hela 95 procent av alla svenskar äter korv, men vad är egentligen det vanligaste tillbehöret till korven? Högst upp på listan hittar vi det klassiska korvbrödet. Därefter kommer korv med mos, pasta och pommes enligt Korvrapporten 2022. Två procent äter sin korv utan något som helst tillbehör. Bland äldre är mos ett betydligt vanligare tillbehör än för yngre, som i högre utsträckning äter pommes, french hotdogbröd eller briochebröd till korven.

Läs mer om svenska folkets korvpreferenser och attityder till korv i Korvrapporten 2022. Titta efter märket Från Sverige när du handlar korv, tillbehör och toppings tillbehör till korven!

LÄS HELA RAPPORTEN

VÄLDIGT EXAKT 36 DAGAR KVAR TILL HÖSTENS STORA KORVFEST PÅ VÄSTKUSTEN

Utställarna är taggade, korv stoppas för fullt och spårvagnsreklamen är bokad. Ja det är ungefär aktuellt läge nu när det är 36 dagar kvar till andra upplagan av Korvfestivalen i Göteborg den 4 – 6 november på Eriksbergshallen. Kom och provsmaka ett unikt utbud av korv tillsammans med passande tillbehör och dryck. Vad kvarstår då att göra inför festivalen? Jo att säkra din biljett om du inte redan gjort det.

KÖP BILJETT

LOKALT OCH EKOLOGISKT

På korvfestivalen får ni som besökare träffa små lokala producenter så väl som stora aktörer som finns över hela landet. En av de allra minsta som deltar nu på Korvfestivalen i Göteborg är Stora Tumlehed Gård. Olof och Pernilla som driver gården värnar om och fokuserar på det lokala och ekologiska. Lammkorv i världsklass utlovas, så hos dem får ni inte missa att stanna till på under festivalen.

Samtliga utställare som deltar på Korvfestivalen i Göteborg presenteras i nästa nummer av Korvnews.

KORV, NATURVIN OCH HANTVERKSCIDER

För er mottagare av detta nyhetsbrev som inte har möjlighet att gå på korvfestivalen i Göteborg kan vi i stället slå ett slag för festivalen AVSKALAT den 11-12 november i Stockholm, som fokuserar på naturvin och hantverkscider. Att sätta korv i rubriken för att locka er att gå dit är kanske lite magstarkt, men utöver ett gediget utbud av ärliga drycker deltar även Frankly som genom sin food truck serverar gourmetkorv i världsklass.

LÄS MER

TREVLIG KORVHELG!