KORVNEWS FESTIVALSPECIAL 2022

KORVNEWS – FESTIVALSPECIAL

Så är det äntligen dags för Korvfestivalen i Göteborg och som vi har längtat! Premiären i Göteborg under hösten 2019 gav mersmak och nu stundar äntligen tre festivaldagar med fokus på det bästa vi vet – 100 % korv, passande korvtillbehör och korvdryck. Här kommer ett festivalspecial med en presentation av vad som väntar – håll till godo!

OLIKA DAGAR = OLIKA BESÖKARE

När tänkte du besöka festivalen? Kanske beror det på vem du har i sällskap och nedan följer en beskrivning av de olika dagarna som hjälper dig på traven att välja rätt dag:

FREDAG

Att besöka Korvfestivalen på fredagen är den optimala starten på helgen. Utställarna är galet taggade på att ta emot de första besökarna som direkt efter öppning brukar vara pensionärer, korvexperter och branschfolk. Framåt 17-tiden börjar kompisgängen och arbetskollegor trilla in. Musik, korv och öl gör att stämningen infinner sig snabbt.

LÖRDAG

Lördag är vår populäraste festivaldag och besökare från när och fjärran fyller lokalen från öppning till stängning för att njuta av korv i alla dess former. Det brukar, som sig bör på en festival, vara härligt trångt och stämningen är på topp hela dagen lång. Eftersom lördagen är vår mest besökta dag är entrébiljetterna indelade i tids-slottar, vilket innebär att du köper en biljett med en given entrétid, sedan får du självklart stanna så länge du önskar.

SÖNDAG

Söndagen är en dag för hela familjen och barnens dag. Det är gratis inträde för barn upp till 12 år vilka kan ta del av massa barnaktiviteter så som Barnens Korvpromenad, ansiktsmålning och korvkastning – det och mycket annat skoj för att under lättsamma former kunna lära sig mer om just korv.

KÖP BILJETT

SVÅRT ATT HITTA RÄTT I KORVDJUNGELN?
-GÅ PÅ KORVSAFARI!

Vill du lära dig mer om svenska korvproducenter, deras korvar och dess historia? Då är det här ett måste för dig! Låt dig guidas av en ledamot från Korvakademien som tar dig med till sina guldkorn på festivalen samtidigt som du får höra om olika utställares historia och får prova deras bästa korvar. Vi lovar en korvupplevelse utöver det vanliga! Turen tar ca 45 min.

KÖP BILJETT

FRÅN SVERIGE-SCENEN

Ja så kallar vi vår scen eftersom vi sätter ihop stora delar av programmet tillsammans med Korvfestivalens samarbetspartner Från Sverige. Under ledning av moderatorn och tillika korvälskaren Jan Scherman kan ni som besökare ta del av följande program:

FREDAG

17:00 Invigning
18:00 Korvrapporten
19:00 Styckning

LÖRDAG

11:30 Invigning + Korvrapporten
13:00 Ny ledamot i Korvakademien
14:00 Prisutdelning: Årets Korvkiosk
15:00 James at Last (Blåsorkester)
16:00 Prisutdelning: Tunnbrödsinspirationspriset
16:15 James at Last (Blåsorkester)
17:00 Styckning

SÖNDAG

11:30 Ansiktsmålning + Korvkastning
13:00 Barnkorv på menyn!
14:00 Prisutdelning: Årets Hederspris
15:00 Prisutdelning: Festivalens Bästa Korv & Korvtillbehör

(Med reservation för eventuella ändringar.)

PRATA, SMAKA OCH LÄR MER OM KORV

Korvfestivalen presenterar ett unikt utbud av korv och passande tillbehör och bjuder in besökare för att lära sig mer om och njuta av livets delikatess. På Korvfestivalen i Göteborg träffar ni följande glada och laddade utställare:

1. Abreu Food 2. Anders Gabrielsson 3. Arnolds Delikatesser 4. Bullens & Bubbel 5. Cook´n Bloom 6. Den Svenska Korvresan 7. Fogarolli 8. Från Sverige 9. Färskvaruhuset i Göteborg 10. Grynkorvens Vänner 11. Gudruns 12. Happy Dane 13. Holländska Ostar 14. Härryda Karlsson 15. Lundgrens Skafferi 16. Korvakademien 17. Korvmoppens 18. OKQ8 19. Olivbar 20. Oves Gatukök 21. Peas of Heaven 22. RJ Närproducerat 23. Sabalan 24. Sausage and Friends 25. Scandelicious 26. Sibylla 27. Slakthusets Köttbod 28. Stensåkra Charkuteri 29. Stora Tumehed Gård 30. Traeger Grills 31. Zigges BBQ

MISSA INTE 1: OVES GATUKÖK

Vad vore en korvfestival i Göteborg utan en halv special? Oves gatukök som bildades för över ett halvt sekel sedan, närmare bestämt 1954, är självklart med på plats som utställare och visar bland annat upp hur denna paradrätt ska serveras.

korvbricka
MISSA INTE 2: COOK´N BLOOM

För att tillreda din korv på bästa sätt måste du så klart ha de rätta verktygen. Det finner ni så klart hos vår trogna och återkommande utställare Cook´n Bloom. De visar bland annat upp fin-fina köksredskap, grilltillbehör och så klart den perfekta korvgrillen – allt till festivalpris om du finner något som du blir sugen på att köpa med dig hem. Vi har sett festivalbesökare gå hem med både en och två grillar under armen…

korv baseball
MISSA INTE 3: KORV PÅ MODET

Finns det något vackrare än formerna av en korv? Tveksamt tycker vi och vill därför slå ett extra slag för utställaren Sausage and Friends. Hos dem finner ni allt i klädesväg med världens vackraste motiv. Extra bra är att lagret av bland annat kepsar, mössor och tröjor är påfyllda inför festivalen så det finns garanterat något för alla.

korvfestival överblick
VARMT VÄLKOMNA – VI SES I KORVVIMLET!