KORVNEWS AUGUSTI 2022

KORVNEWS AUGUSTI-22

Efter en välbehövlig sommarledighet, som till stora delar tillbringats i korvkoma, så är vi åter på korvkontoret fyllda med energi och framåtblickandes mot höstens alla korvtrevligheter vars stora crescendo ändå måste vara Korvfestivalen i Göteborg.

Idag, på sommarens sista dag, kommer här augustinumret av Korvnews där ni bland annat kan läsa om vilken dag som passar just er och ert sällskap för att besöka Korvfestivalen i Göteborg. Vidare kan ni läsa om svenskarnas korvtoppingvanor och korvvanor till vardags och så får ni tips om en riktigt god vegokorv. Avslutningsvis presenterar vi mänsklighetens största uppfinning sedan hjulet.

TREVLIG LÄSNING!
66 DAGAR KVAR TILL KORVFESTIVALEN I GÖTEBORG

Den 4 – 6 november arrangerar vi den andra upplagan av Korvfestivalen i Göteborg och planeringen inför festivalen pågår för fullt. Beroende på i vilket sällskap som du tänkte besöka festivalen följer här en beskrivning av de olika dagarna, så att du kan få ut mesta möjliga korvupplevelse.

Att besöka Korvfestivalen på fredagen är den optimala starten på helgen. Utställarna är galet taggade på att ta emot de första besökarna som direkt efter öppning brukar vara pensionärer, korvexperter och branschfolk. Framåt 17-tiden börjar kompisgängen och arbetskollegor trilla in. Musik, korv och öl gör att stämningen infinner sig snabbt.

Lördag är vår populäraste festivaldag och besökare från när och fjärran fyller lokalen från öppning till stängning för att njuta av korv i alla dess former. Det brukar, som sig bör på en festival, vara härligt trångt och stämningen är på topp hela dagen lång. Eftersom lördagen är vår populäraste dag är entrébiljetterna indelade i tidsslottar, vilket innebär att du köper en biljett med en given entrétid. Sedan får du självklart stanna så länge du önskar.

Söndagen är en dag för hela familjen. Det är gratis inträde för barn upp till 12 år, som även erbjuds att gå ”barnens korvpromenad” och mycket annat skoj för att kunna lära sig mer om just korv.

Passa på att säkra din biljett redan nu så att du garanterat kan komma den dag och tid du önskar.

KÖP BILJETT

MER VEGOKORV ÅT FOLKET

I ett litet hörn på Korvfestivalen i Stockholm hittade man Patrik Arve, känd från tv för vissa, känd för musik för andra. Patrik medverkade som utställare och lanserade sin nya vegokorv Jalle P. Vi håller tummarna för att den tar sig igenom nålsögat och fram till butikshyllorna – för oj vilken vegokorv! I spelaren ovan kan ni se hur det gick till när han var på besök hos Würstmaster för att producera Jalle P för första gången.

KORV + TOPPING = SANT!

När det kommer till toppings på korven är vi svenskar traditionella. Favoriten är senap (69%), följt av ketchup (66%) enligt Korvrapporten 2022. Äldre personer är mer förtjusta i senap än yngre under 29 år. De yngres favorit är helt klart ketchup. Hela 47 procent anger att de gärna lägger rostad lök på korven. Bostongurka och räksallad ligger i mitten av listan, medan en väntad bubblare är surkål.

Läs mer om svenska folkets korvpreferenser och attityder till korv i Korvrapporten 2022. Och glöm inte att titta efter märket Från Sverige när du handlar korv, tillbehör och toppings till korven!

KORVRAPPORT

Källa: Food & Friends Matrapport 2022.

KORV STÅR SIG STARKT

Varje år presenteras en matrapport som sammanfattar svenskarnas matvanor. Bland annat presenteras topp tio vanligaste vardagsmaten och på inte mindre än två ställen tar sig korv in i form av korv stroganoff och korv med tillbehör. Är du intresserad av fler mattrender kan vi varmt rekommendera att fördjupa dig ytterligare i Matrapporten.

LÄS MER

HELT ENKELT BRILJANT!

Ibland tar mänskligheten ett stort kliv framåt. Eller vad sägs om detta Yankees-fans uppfinning som parar ihop världens godaste kombination på bästa sätt. Vi undersöker möjligheten att erbjuda dessa sugrör på framtida korvfestivaler. Stay tuned!

KORV NÄR DEN ÄR SOM BÄST!