Korvstroganoff recept

Korvstroganoff är en riktig vardagsräddare – snabbt, enkelt och så gott att det funkar både på en tisdag och som matlåda till torsdag. Med falukorv, lök, tomatpuré och grädde får du en klassisk svensk husmansrätt som alltid går hem. Här bjuder vi på vårt bästa korvstroganoff recept, plus lite tips för att variera rätten.

Klassisk korvstroganoff recept

Vi glömde faktiskt att ta en bild när vi lagade den här klassiska stroganoffen (vi var för upptagna med att sleva i oss). Så istället får du njuta av en bild på några av de fantastiska korvarna från Korvfestivalen. Men misströsta inte – här kommer receptet på den enklaste och bästa korvstroganoffen vi vet!

Ingredienser (4 portioner):

  • 400 g falukorv
  • 1 gul lök
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl grädde (eller matlagningsgrädde)
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk smör eller olja för stekning
  • Salt & peppar
  • Ev. lite paprikapulver för extra smak

Gör så här:

  1. Skär falukorven i stavar.
  2. Hacka löken och fräs i smör.
  3. Lägg i korven och stek några minuter.
  4. Rör ner tomatpuré, grädde och mjölk.
  5. Smaka av med salt, peppar och ev. paprikapulver.
  6. Servera med ris eller pasta.

Krämig korvstroganoff - tips

Vill du ha en riktigt mustig stroganoff? Testa att tillsätta creme fraiche eller byta ut en del av grädden mot kokosmjölk. Lite dijonsenap eller chilisås kan ge extra sting.

Vegetarisk korvstroganoff

Byt ut falukorven mot vegokorv – annars lagar du precis likadant. Resultatet blir en krämig, smakrik stroganoff som passar hela familjen.