Månadens Korvälskare: Ricard Constantinou

Juni 2025

Bakgrund

Ricard Constantinou startade sin första restaurangverksamhet redan som 16-åring. I snart 40 år har han utvecklat, förfinat och utmanat den svenska restaurangbranschen. Med erfarenhet från bagerier, korvrestauranger, ett eget korvmakeri och flera snabbmatskoncept besitter han en unik expertis. Idag är Ricard grundare och ägare av Panini Internazionale och K-märkt, samt skapare av framgångsrika restauranghallar i Stockholm såsom K25 på Kungsgatan, Teatern i Ringen centrum och S2 i Mall of Scandinavia.

Namn: Ricard Constantinou
Ålder: 58
Familj: Fru Erika och dotter Esther Selma
Födelseort: Sthlm Södermalm
Bor: Eriksbergsgatan och Risholmen på somrarna
Titel/yrke: Entreprenör, verksam inom måltidsnäringen m.m.
Förebild: Hmm, svårt!
Favoritkorvtillbehör: Nyfriterad schalottenlök och egengjord räksallad.
Aktuell med: 2 nya restauranghallar. ASIA och Gränd, vid Stureplan och nya Söderhallarna.

Intervju

Idag är det Pilsnerkorvens dag! Hur firar du?

Vi äter olika korvar i bröd med goda tillbehör.


Är det någon speciell person du skänker en extra tanke till
under denna högtidsdag?

Roland Person, min kära gamla kompanjon och korvkollega i Korvakademien som älskade korv och som hastigt gick bort alldeles för ung för ett par år sedan.


Vilket är ditt första korvminne?

Som barn vid korvgrillen på Ringvägen vid Eriksdahlsskolan där vi oftast åt tunnbrödsrullar till lunch när skolmaten sög.


Hur ofta äter du Pilsnerkorv och korv generellt?

Minst en gång i veckan i någon version.


Vad tycker du är det bästa med korv?

Att göra dom själv om man har tiden vill säga. Kul att laborera med olika kryddningar och fjälster. Sedan är det ju alltid ett uppskattat samtalsämne.


Vilken är de överlägset bästa tillbehören till Pilsnerkorv?

En god senap.

Vad dricker du helst till Pilsnerkorv i synnerhet och till korv i allmänhet?

En god bärs! Omnipollos Levon.


Vår sista fråga lyder; du får bara äta en enda korv resten av ditt liv, vilken
väljer du?

Isterband gjord på älg.