
Oktober 2025
Viltverket drivs av Frida Wikström Rygaard som är matkreatör i grunden. I Viltverkets korvar utgår Frida från traditionella recept och smaksättningar från platser där hon vuxit upp och bott; Dalarna, Provence, Jura-bergen i Schweiz, Irland, England, Italien och Jylland. Detta är platser som inspirerat hennes förkärlek för traditionellt mathantverk och alldeles särskilt korv. Fridas bakgrund har stöpt henne i en stark och nyfiken kärlek till god mat och en övertygelse kring vikten av hållbar, närodlad och småskalig matproduktion.
Namn: Frida Wikström Rygaard
Ålder: 49
Familj: Min man Mats, som jag driver Viltverket tillsammans med, mina 2 ’hembakta’ barn Hugo 26 och Klara 25, mina bonusbarn Erik 21 och Lisa 20 och min lillalillasyster Hanna-Lisa 28, alla är med och hjälper till med Viltverket på olika sätt
Födelseort: Uppsala
Bor: Södermalm, Stockholm
Titel/yrke: Från början producent, nu matkreatör
Förebild: Min mormor
Favoritkorvtillbehör: Knepigt men måste nog ändå säga senap
Aktuell med: Skriver just nu på en bok som går under arbetsnamnet ’Jorden runt på 80 korvar’, det är en blandning av en korvkokbok med inspiration från jordens alla, en resedagbok, lite personliga minnen, olika etnologiska studier kring korv. Den innehåller liksom allt från smarriga korvar med tillbehör som får det att vattnas i munnen till en lista över världens top fem bisarra korvar, en del trivia och historia…Det är ett kul projekt där jag tagit hjälp av familj och vänner i olika delar av världen för att samla content
- Jag växte upp i bergen i Schweiz under några år och minns när jag åt en hemmalagad färsk korvsnurra tillagad i en gigantisk stekpanna som granntanten hade gjort. Det var episkt- fortfarande godaste korven jag någonsin smakat!
- Väldigt roligt! Det är mat som de flesta har en relation till. Vi gör främst salamis av vilt; ren, älg, vildsvin och ibland björn och har en butik i Gamla Stan där folk kan köpa och smaka på både våra egna korvar och traditionella Samiska renkorvar som vi också säljer. Våra korvar blir som ett litet fönster till svenskt mathantverk och vi ser att det finns ett enormt intresse bland alla utländska besökare att utforska det svenska köket.
- Att det är så brett, det tilltalar både gourmeer och gormander. Plus att man kan smaksätta det nästan hur som helst
- Faktiskt inte så ofta. Jag äter mycket vegetariskt så korv blir alltid lite festligt. Min guilty pleasure är helt klart falukorv med makaroner och ketchup.
- När jag kör en charkbricka med mina egna salamis och ost är rött vin en given favvo. Jag gör också egen färskkorv på hjort och vildsvin, även till den är vin godast
- Det är en helt fantastisk festival! Så himla bra stämning bland både gäster och utställare. Att få gå runt och ta del av ett så brett och härligt utbud av både korv och tillbehör, träffa alla passionerade mathantverkare från hela Sverige och så avsluta det hela i den stimmiga baren, det är ett väldigt bra sätt att tillbringa en helg
- Det är min egen vildsvinssalsiccia med fänkål, den är riktigt grym!